Single en weer helemaal klaar om te daten

jul 23, 2020 | Single & Dating | 0 Reacties

Hoe positief denken jouw relaties kan verbeteren

Mens zijn betekent voortdurend zoeken naar verbinding en intimiteit met de mensen om ons heen – van romantische relaties tot familiebanden en zelfs tot de diepe vriendschappen waar je van geniet. Ze zijn de sleutel tot een bevredigend en gelukkig leven voor ons, want dit zijn onze belangrijkste bronnen van emotionele en psychologische steun.

Simpel gezegd zijn onze geestelijke gezondheid en ons welzijn beide sterk afhankelijk van de relaties die we met anderen hebben.

 

Ideale relaties zijn echter vaak moeilijk te bereiken. Sociale media heeft ons een uiterst rooskleurig en onrealistisch beeld gegeven, terwijl onze snelle levensstijl ons niet in staat stelt om diepe banden met anderen aan te gaan.

Dit is de reden waarom velen van ons vastzitten in een schijnbaar eindeloze cyclus van middelmatige romantische relaties of waarom sommige families niet zo hecht zijn als ze zouden moeten zijn. Uiteindelijk laten dit soort relaties langdurige negatieve effecten op ons achter, waardoor we ons gefrustreerd, boos en overweldigd voelen door het gebrek aan betekenisvolle connecties.

Positief denken kan dat echter allemaal veranderen.

Hier zijn een paar tips over hoe je jouw denken kunt veranderen naar een meer positief denken, zodat je jouw relaties met anderen kunt verbeteren.

Wees dankbaar

Velen van ons hebben een slechte relatie meegemaakt; een relatie die ons klein, onbeduidend en waardeloos deed voelen. Bovendien blijft de giftige omgeving, evenals het trauma, nog steeds bij ons en zijn we niet in staat om relaties met anderen aan te gaan uit angst dat hetzelfde weer zal gebeuren.

Het is echter belangrijk om de mensen te erkennen die wel bij ons bleven, degenen die ons hielpen door de ingewikkelde situatie waarin we ons bevonden.

Slechte relaties zijn onvermijdelijk, maar je hoeft je niet door hen te laten definiëren. Concentreer je liever op de mensen waar je dankbaar voor kan zijn.

Protip: Verlies jezelf niet in de pijn van een slechte relatie. In plaats daarvan zet al je energie in het onthouden en herkennen van de mensen die je geholpen hebben om er doorheen te komen. Alleen positieve gedachten over een relatie – zelfs een slechte – zullen je in staat stellen om sneller te genezen en verder te gaan.

Maak van jezelf een prioriteit

Luister, er is niets mis met anderen al eens voor jezelf te laten gaan, maar er is een punt waarop het te veel wordt. Probeer niet zo onbaatzuchtig te zijn als Moeder Teresa of de Paus, want als je jezelf voortdurend verwaarloost in een poging onbaatzuchtig te zijn, zal dat alleen maar meer kwaad dan goed doen. Het zal niet alleen een negatieve invloed hebben op je zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde, maar het zal er ook toe leiden dat mensen je alleen maar gebruiken voor hun eigen gewin.

Protip: Zorgen voor jezelf is helemaal niet slecht. Als je relaties wilt aangaan waar de ander je niet in de steek laat, dan zal je prioriteit horen te geven aan jezelf, jouw gevoelens en ook aan jouw welzijn.

Houd negatieve gedachten op afstand

Het hebben van positieve gedachten betekent dat je je voortdurend gelukkig, tevreden en in vrede voelt, waardoor de mensen om je heen zich ook zo zullen voelen. Denk er eens over na – wil je echt tijd doorbrengen met iemand die niet stopt met jammeren en kreunen over zijn of haar leven? Wie klaagt er voortdurend over zelfs de kleinste ongemakken? Wie benadert alles met zuchten, mopperen en gezeur

Protip: Streef ernaar om een positieve mentaliteit te hebben, evenals een optimistische benadering van het leven. Je zal dan merken dat de mensen die op jouw pad komen, ook degenen zijn die een positieve houding hebben en met dezelfde perspectieven.

* * * * *

Positieve gedachten zullen ongetwijfeld leiden tot meer dagelijks contentement en bevredigende relaties. Als de enige gedachten die je ooit in je leven hebt gehad giftig en slecht zijn, kijk dan eens goed naar jezelf. Sta je toe dat negativiteit, het trauma en de giftigheid je leven overnemen?

Gerelateerde blogs

Related

Single in Coronatijden

Single in Coronatijden

Vitamine SHet is wat het is, we moeten met z’n allen zo veel mogelijk binnenblijven en missen we onze Vitamine S (sociale contacten), hetzij via collega’s, hetzij via allerlei uitjes die je gepland had met vrienden. Als je samenwoont of gehuwd bent, krijg je toch nog...

Lees meer

Join

Schrijf je in voor updates

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *