Verander je gedachten, verander je leven

jul 23, 2020 | Meest gelezen, Positiviteit | 0 Reacties

De grondbeginselen van de wet van de aantrekkingskracht

Heb je ooit gehoord van het gezegde: “De wereld ligt binnen handbereik”?

Ik weet zeker dat je dat hebt. Bijna elk kind is verteld dat door een goedbedoelde leraar of begeleider en de muren van de wachtkamers in het hele land zijn versierd met dat citaat.

 

De realiteit is echter niet zo eenvoudig. Velen zijn grotendeels ontevreden met hun leven, niet tevreden met hun huidige baan of financiële situatie of zelfs met hun relatiestatus. Ze verlangen naar de dag waarop ze eindelijk het leven kunnen leiden waar ze altijd van gedroomd hebben – een leven waarin rijkdom in overvloed aanwezig is, geluk en tevredenheid constant zijn, en luxe de norm is.

Maar heb je er ooit bij stilgestaan waarom een leven dat geleid wordt met vreugde en inhoud een dagdroom blijft? Waarom de meeste mensen er niet in slagen hun ideale baan te krijgen? Waarom bestaan er koude en liefdeloze relaties? En waarom kunnen slechts een paar uitverkorenen opscheppen dat hun bankrekeningen miljoenen waard zijn?

Zonder twijfel spelen voorrechten en persoonlijke omstandigheden een rol in je ontevredenheid over het leven dat je leidt, maar het is belangrijk om te erkennen dat zowel de mentaliteit als de Wet van de Aantrekking een rol spelen.

In de eenvoudigste bewoordingen is de Wet van de Aantrekking het geloof dat het universum geeft en voorziet in datgene wat wordt gegeven en teruggegeven. In principe betekent het dat als je innerlijke gedachten en gevoelens positief zijn, je daar niets anders voor terugkrijgt dan positieve dingen.

Klinkt dat gemakkelijk?

Nou, hier zijn drie redenen waarom je nog steeds niet krijgt wat je wilt van het leven.

Je wentelt jezelf in negatieve gevoelens

Het basisprincipe van de Wet van de Aantrekking is dat als je innerlijke staat er een is van vrede en rust, dan zal jouw realiteit volgen. Omgekeerd, als je vasthoudt aan gevoelens van twijfel, woede, schuld en frustratie, dan zal jouw leven hetzelfde voelen.

Protip: Een positieve houding leidt alleen maar tot positieve resultaten.

Je bent geobsedeerd door mislukking

Falen is onvermijdelijk – noodzakelijk, zelfs, voor ons om te groeien en ons te ontwikkelen als individu. Er zijn echter mensen die te gefocust zijn op hun mislukkingen, die niet in staat zijn om verder te gaan en die dergelijke ervaringen toelaten om ze te definiëren. Hierdoor nemen ze een defaitistische mentaliteit aan, in de overtuiging dat het enige wat ze ooit zullen bereiken een mislukking is.

Protip: Verander je leven en trek succes aan door te geloven dat je succesvol zult zijn, wat er ook gebeurt.

Je bent niet bereid om te werken

Een positieve mentaliteit garandeert echter niet direct een succesvol resultaat. Het bereiken van je doel vereist dat je daadwerkelijk voor hen werkt; het betekent het overwinnen van obstakels en het aangaan van uitdagingen in een poging om te bereiken wat je maar wilt. Het zal ongetwijfeld een lang en moeizaam proces zijn, maar als het uitmondt in het door jou gewenste resultaat, dan zou het de moeite waard zijn geweest.

Protip: Positief denken is geweldig en effectief, maar vergeet niet te werken om uw dromen te laten uitkomen.

* * * * *

Het veranderen van jouw mentaliteit en het omzetten in iets positievers zal zeker wonderen doen voor de doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Door voortdurend te denken aan positieve gedachten, zul je al snel merken dat jouw dagdroom jouw nieuwe realiteit is geworden.

Gerelateerde blogs

Related

Waarom zou je elke dag dankbaar zijn?

Waarom zou je elke dag dankbaar zijn?

De voordelen van een dagelijkse dankbaarheidsoefeningMensen raken steeds meer geïnteresseerd in de dagelijkse routines van anderen; zo is het YouTube-kanaal van Vogue Magazine tot de nok toe gevuld met video's van beroemdheden en andere opmerkelijke figuren in hun...

Lees meer

Join

Schrijf je in voor updates

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *