Breng jouw carrière naar het volgende niveau

jul 23, 2020 | Inspiratie | 0 Reacties

Hoe positief denken kan helpen jouw werkprestaties te verbeteren

Velen onder ons vinden gaan werken een enorme strijd; het is immers niet altijd evident om het warme comfort van je bed op te geven voor de drukte op de werkvloer. Maandagochtenden zijn bijzonder uitdagend en we zijn vaak geneigd om ons ziek te melden om nog een paar uurtjes te kunnen rusten.

Deze trage en robotachtige houding belooft natuurlijk niet veel goeds voor onze prestaties op het werk. Zelfs de meest alledaagse taken beginnen te voelen als een enorme last, terwijl een klein gesprekje met collega’s wordt gezien als een opdracht, in plaats van een manier om te socialiseren en anderen te leren kennen.

 

Hierdoor begint onze energie en productiviteit, maar ook ons moreel, te lijden. En al snel komt ons carrièretraject tot stilstand.

Daarom speelt positief denken een cruciale rol op de werkvloer. Het leidt niet alleen tot een betere werkhouding en -aanpak, maar helpt ons ook om gedrevener en ambitieuzer te zijn – eigenschappen die van groot belang zijn als je hogerop wilt komen op de bedrijfsladder.

Maar wat is precies de invloed van positief denken op onze werkprestaties? Awel, hier zijn drie redenen:

Positief denken stelt ons in staat beter te functioneren

Deskundigen zijn het er grotendeels over eens dat het hebben van een positieve mentaliteit het menselijk brein stimuleert, wat ons in staat stelt om voortdurend op ons best te functioneren. Een positievere benadering van werk – en van het leven in het algemeen – betekent dat we voortdurend gemotiveerd zijn om aan de top te staan, ons beste werk te produceren en onze grenzen te verleggen. Welke werkgever zou dit soort prestaties niet belonen?

Positief denken stimuleert ons zelfvertrouwen

Een van de grootste voordelen van positief denken is het vertrouwen dat het ons geeft, waardoor we ons veiliger en zelfverzekerder voelen om buiten onze comfortzones te stappen, wat ons vervolgens in staat stelt om elke kans die op onze weg komt te benutten. Van een andere set van verantwoordelijkheden tot het aannemen van een uitdagend project, het hebben van vertrouwen in onszelf en onze capaciteiten zal ons helpen op de weg van je carrière naar het volgende niveau te brengen.

Positief denken stelt ons in staat om kritiek te accepteren

Het vermogen om gezond en succesvol met conflicten om te gaan gaat hand in hand met een positieve mentaliteit. Iedereen – van leidinggevenden tot rank-and-file medewerkers – krijgt kritiek op het werk, maar slechts weinigen zien dit als een kans om te groeien en te verbeteren, in plaats van als een oorzaak voor mislukking en nederlaag. Het is echter essentieel om constructieve kritiek te kunnen gebruiken als een manier om jezelf te verbeteren als je je carrière vooruit wilt helpen. Dit zal je niet alleen in staat stellen om je zwakke punten om te zetten in sterke punten, maar het zal je ook helpen om voortdurend op je best te presteren.

* * * * *

Vergis je niet, dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop een positieve mindset je prestaties op het werk en je carrièretraject beïnvloedt. Er zijn tal van andere redenen waarom mensen met de juiste houding en de juiste benadering van het werk degenen zijn die snel opklimmen op de bedrijfsladder.

Maar geloof ons niet op ons woord! Begin vandaag positiever te denken en ervaar hoe jouw carrière naar nog grotere hoogtes stijgt.

Gerelateerde blogs

Related

Waarom zou je elke dag dankbaar zijn?

Waarom zou je elke dag dankbaar zijn?

De voordelen van een dagelijkse dankbaarheidsoefeningMensen raken steeds meer geïnteresseerd in de dagelijkse routines van anderen; zo is het YouTube-kanaal van Vogue Magazine tot de nok toe gevuld met video's van beroemdheden en andere opmerkelijke figuren in hun...

Lees meer

Join

Schrijf je in voor updates

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *